728 x 90

Нарисуваха модерен наследник на Mitsubishi Lancer

Дали обаче надеждите за нов Lancer няма да останат само мираж?

Mitsubishi определено не е това, което беше през 90-те години на миналия век. Всичко можем да преживеем, но на феновете със сигурност най-много им липсва Lancer – една легенда на марката.

Засега е много трудно да се предположи дали някога ще има нов Lancer. Японците вече са в една обща компания с Renault и Nissan и това може би отваря някои врати за бъдещето.

Именно това е вдъхновило дизайнера Enoch Gonzales, който представи своя версия за следващо поколение Lancer. Изображенията по-долу са само рендъри, но пък изглеждат доста обещаващо.

Предложеният дизайн показва връзка с актуалните модели на Mitsubishi. Особено видно това е в предната част, а иначе силуетът е издължен и доста стилен.

Дали обаче надеждите за нов Lancer няма да останат само мираж? Ако погледнем сегашната ситуация – най-вероятно да. Но все пак, преди време бяха разпространени информации, че Lancer има бъдеще.

Тогава се заговори, че Mitsubishi може да използва платформата на сегашния Renault Megane. След доработки, тя може да се адаптира за нуждите на малко по-големия седан.

Говореше се и за спортната версия Lancer EVO. Работният обем може да спадне до 2.0 литра, а добавянето на лека хибридна система с 48-волтова архитектура да повиши мощността до около 350 к.с.

Все пак, всичко това са само спекулации. Докато не чуем официален анонс от Mitsubishi, трудно ще повярваме на слухове за възраждането на Lancer. Можем само да стискаме палци да видим нов модел и той да изглежда толкова добре.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт