728 x 90

Бос на Volkswagen: няма да има наследник на Beetle

Спекулациите най-накрая се потвърдиха – Volkswagen не възнамерява да лансира ново поколение на легендарния си модел Beetle. Информацията идва лично от ръководителя на развойния отдел при немците, Франк Уелш, който коментира бъдещето на возилото пред Autocar по време на изложението в Женева. Мотивите на фирмата са ясни, макар и да не се оповестяват директно от

Спекулациите най-накрая се потвърдиха – Volkswagen не възнамерява да лансира ново поколение на легендарния си модел Beetle. Информацията идва лично от ръководителя на развойния отдел при немците, Франк Уелш, който коментира бъдещето на возилото пред Autocar по време на изложението в Женева.

Мотивите на фирмата са ясни, макар и да не се оповестяват директно от Уелш. По неговите думи "две или три генерации Beetle са достатъчни," но всъщност зад решението се крият слабите продажби на нишовото возило.

На практика Beetle е най-старият модел на Volkswagen в глобалното портфолио на модела. Актуалната генерация беше лансирана през 2011 година, почти 15 години след като марката реши да върне към живот легендарното име.

Мястото на костенурката ще бъде взето от бъдещ изцяло електрически модел, който ще бъде повлиян от класическите разработки на фирмата. Beetle кабриолет пък ще бъде заменен от обявения наскоро T-Roc Convertible, който ще видим до края на десетилетието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт