728 x 90

Първият изцяло електрически модел на Volvo ще бъде XC40

Актуалното SUV предложение на Volvo, компактната джипка XC40, ще се превърне в първия автомобил на марката с изцяло електрическо задвижване. Информацията е била потвърдена от хора от Volvo пред Autocar по време на премиерата на чисто новия S60. От същия разговор става ясно още, че Polestar ще лансира втори модел през 2019 година, който ще

Актуалното SUV предложение на Volvo, компактната джипка XC40, ще се превърне в първия автомобил на марката с изцяло електрическо задвижване.

Информацията е била потвърдена от хора от Volvo пред Autocar по време на премиерата на чисто новия S60. От същия разговор става ясно още, че Polestar ще лансира втори модел през 2019 година, който ще носи простичкото име Polestar 2.

След като на пазара се появи електрически XC40, ще видим и електрическа версия на следващото поколение XC90. Производството на този всъдеход ще започне през 2021 година.

Електрическият XC40 ще се предлага едновременно и с хибридна версия на модела, като не е изключена и доработена версия с повече мощност от Polestar.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт