728 x 90

BMW M планира хибридизация за всички бъдещи модели

Спортната дивизия на BMW – BMW M – ще отправи все по-сериозно погледите си към хибридните технологии. По думите на Франк ван Мийл, ръководител на студиото, до края на следващото десетилетие всички модели на М ще разполагат с хибридна сила. "Това ще се случи стъпка по стъпка," коментира той пред медии по време на лансирането

Спортната дивизия на BMW – BMW M – ще отправи все по-сериозно погледите си към хибридните технологии. По думите на Франк ван Мийл, ръководител на студиото, до края на следващото десетилетие всички модели на М ще разполагат с хибридна сила.

"Това ще се случи стъпка по стъпка," коментира той пред медии по време на лансирането на M5 Competition в Испания. "Най-важният въпрос тук е времето – кога е подходящо да пуснем такива модели. Ако си закъснял – вече е твърде късно. Ако подраниш, все още няма да имаш подходящата технология за това."

Ако трябва да се опитаме да тълкуваме думите на Мийл, то най-вероятно ще видим първите електрифицирани BMW М модели още през следващите няколко години. Баварската компания-майка смята да заложи много на хибридните системи и планира инвазия от подобни технологии до 2025 година. Най-вероятно, немалка част от тези технологии ще бъде предадена и на спортната дивизия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт