728 x 90

Lotus в търсене на първата си произведена кола

Тази година Lotus отбелязва 70-тата си годишнина, като по този повод британската марка ще се опита да издири първия си произведен автомобил. Той излиза през 1948 година и носи името Lotus Mark I. Машината е построена ръчно в гараж в Лондон лично от създателя на марката, Колин Чапман. След като я завършва, той я пуска

Тази година Lotus отбелязва 70-тата си годишнина, като по този повод британската марка ще се опита да издири първия си произведен автомобил. Той излиза през 1948 година и носи името Lotus Mark I.

Машината е построена ръчно в гараж в Лондон лично от създателя на марката, Колин Чапман. След като я завършва, той я пуска в няколко събития и състезания, където жъне "незабавен успех."

За жалост, далеч преди Lotus да стане световноизвестен бранд, Чапман продава колата през 1950 година, когато се фокусира върху работата по следващия си автомобил. Единствената информация за тогавашния купувач е, че живее в северната част на Острова и че е платил еквивалента на около 150 евро за машината.

За да се присъедини към празненствата за юбилея на марката, колата ще бъде издирвана буквално под дърво и камък. В момента хора от компанията проучват къде и как може да бъде открита тя, ако изобщо все още съществува.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт