728 x 90

Aston Martin Vantage Roadster има открит покрив и над 500 к.с.

Aston Martin представи открита версия на новия Vantage, който следва дизайнерската рецепта на купе модела, представен още миналата година. Към това британците са добавили и мек сгъваем покрив, който всъщност поставя рекорд за най-бързо сгъване и разгъване в света. Процедурата отнема 6.7 и 6.8 секунди в двете посоки и може да се извършва при скорост

Aston Martin представи открита версия на новия Vantage, който следва дизайнерската рецепта на купе модела, представен още миналата година.

Към това британците са добавили и мек сгъваем покрив, който всъщност поставя рекорд за най-бързо сгъване и разгъване в света. Процедурата отнема 6.7 и 6.8 секунди в двете посоки и може да се извършва при скорост до 50 км/ч.

Също много интересно е, че новата конструкция за заздравяване на каросерията на кабриото добавя към общото й тегло едва 60 килограма. Това нарушава ускорението от място до 100 км/ч със само 0.2 секунди или точно 3.7 секунди.

Всичко това е възможно благодарение на 4.0-литров V8 битурбо мотор, който британците взимат от Mercedes-AMG. Максималната му мощност е 503 к.с., а въртящият момент достига 685 Нм.

Топ скоростта на модела е 306 км/ч.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт