728 x 90

Комби версия на една от най-красивите коли в историята: Aston Martin Vanquish VC25 Shooting Brake

  През 2020 г. Иън Калъм пусна на пазара модернизиран Vanquish. Сега изглежда, че дизайнерът обмисля и комби вариант на британския спортен автомобил. Иън Калъм е дизайнер, привидно излязъл в пенсия. Той приключи с великолепната си работа като главен стилист на Jaguar в началото на юни 2019 г. след 20 години на поста. Оттогава плава под

  През 2020 г. Иън Калъм пусна на пазара модернизиран Vanquish. Сега изглежда, че дизайнерът обмисля и комби вариант на британския спортен автомобил.

  Иън Калъм е дизайнер, привидно излязъл в пенсия. Той приключи с великолепната си работа като главен стилист на Jaguar в началото на юни 2019 г. след 20 години на поста. Оттогава плава под собствен флаг със собствено дизайнерско студио.

  Само едно тийзър изображение

  През 90-те години на миналия век Калъм проектира модела Vanquish за Aston Martin. По това време марката – също като Jaguar – е у дома си под шапката на Ford. През 2020 г. Калъм модернизира собствения си дизайн и пусна на пазара обновения Vanquish като VC25 (Vanquish by Callum) в малка серия от 25 екземпляра (вижте галерията). 

  Aston Martin Callum Vanquish VC25 (2020)

  През май 2023 г. Калъм, изглежда, иска да продължи историята на VC25. Чрез своите акаунти в Twitter и Instagram дизайнерът публикува тийзър изображение на VC25 като Shooting Brake. Трансформацията на Vanquish от първото поколение показва издължена линия на покрива, която се спуска само леко, придавайки на автомобила с две врати елегантна задна част тип комби. Не се вижда средна колона, но долната линия на прозореца, издигаща се над задните колела, чертае нова триъгълна задна колона. Зад нея полегат къс заден прозорец със спойлер на ръба на покрива, заедно с остър аеродинамичен ръб, завършват новата задна част. Калъм придружава тийзър изображението с лаконичните думи: „Още един вариант на нашия Vanquish VC25“. Отскоро обаче и двата акаунта, а оттам и тийзър изображението, вече не са достъпни, каквото и да означава това.

  Прочети още:
  Ford Puma с нов интериор, подобрен инфотейнмънт и мотори с мек хибрид

  Определено няма да е евтин

  Ако VC25 Shooting Brake наистина се появи, той вероятно ще споделя техническите подобрения по отношение на дизайна, технологиите и задвижващата мощност с купето. По отношение на цената обаче той вероятно ще го надмине. Преди три години цената на моделите от малката серия беше 550 000 паунда – в момента около 624 000 евро.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт