728 x 90

Пенсионираха Chevrolet Impala след 62 години на пазара

    Chevrolet обяви, че прекратява производството и продажбата на седана си Impala. Toва се случва 62 години след лансирането на оригиналния автомобил със същото име. Причината за решението на Chevy се корени в доста ниските продажби на модела. Седаните в САЩ продължават да губят позициите си с всяка изминала година, като основна заслуга за това имат

    Chevrolet обяви, че прекратява производството и продажбата на седана си Impala. Toва се случва 62 години след лансирането на оригиналния автомобил със същото име.

    Причината за решението на Chevy се корени в доста ниските продажби на модела. Седаните в САЩ продължават да губят позициите си с всяка изминала година, като основна заслуга за това имат кросоувърите.

    Макар и продажбите на Impala да не са чак трагични – почти 45 000 бройки през 2019 година, те не са достатъчни да оправдаят инвестицията в ново поколение от модела.

    Impala се появява през 1962 година и остава в продажба до края на 80-те години. След това, през 90-те, е достъпен само като спортен SS модел, а възраждането му става факт през новия век.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт