728 x 90

Карлос Гон предсказа банкрут за Nissan

    Бившият ръководител на алианса Renault – Nissan – Mitsubishi Карлос Гон предсказа фалит за Нисан в близките две-три години. Това заяви неговият адвокат по време на пресконференция. Екс топ мениджърът не казва нищо за причините за такава прогноза. "Гон ми каза, че Nissan, вероятно, ще банкрутира в следващите две-три години", – заяви правозащитникът пред медиите.

    Бившият ръководител на алианса Renault – Nissan – Mitsubishi Карлос Гон предсказа фалит за Нисан в близките две-три години. Това заяви неговият адвокат по време на пресконференция. Екс топ мениджърът не казва нищо за причините за такава прогноза.

    "Гон ми каза, че Nissan, вероятно, ще банкрутира в следващите две-три години", – заяви правозащитникът пред медиите. Към момента Карлос Гон продължава да се намира в Ливан.

    Преди това той наруши условията по домашния арест и напусна Япония. Своето решение той обясни с "политическо преследване". Също така подчерта, че не възнамерява да остава "в плен на несправедливата японска съдебна система".

    На пресконференцията, която той проведе след бягството си, Гон открито обвини ръководството на Nissan, че делото спрямо него е изфабрикувано с помощта на правителството на Япония. Всичко станало той определи като политическо преследване и грубо нарушение на правата на човека. Той заяви, че действията на Нисан на практика са развалили най-големия в света алианс, определяйки текущите взаимоотношения между компаниите като "маскарад".

    По-рано изданието Financial Times съобщи за плановете на Nissan по пълно завършване на сътрудничеството в производствената и инженеро-техническата сфера с Renault. Освен това, не бяха изключени промени в състава на японската компания.

    Отбелязва се, че в случай на прекратяване на отношенията на автомобилните концерни ще се наложи да търсят нови партньори. По-късно обаче японската компания Нисан опроверга слуховете за планове с излизане от алианса с Renault и Mitsubishi.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт