728 x 90

169 години затвор грозят шеф на Volkswagen

    Оливър Шмид, част от екипа на Volkswagen Америка в периода 2012-2015 година, може да попадне зад решетките за невероятните 169 години. Той е подсъдим по общо 11 обвинения, свързани с Дизелгейт и манипулацията на тестове за вредни емисии от страна на производителя. Ново изслушване по случая е насрочено за 4 август, като се очаква тогава

    Оливър Шмид, част от екипа на Volkswagen Америка в периода 2012-2015 година, може да попадне зад решетките за невероятните 169 години.

    Той е подсъдим по общо 11 обвинения, свързани с Дизелгейт и манипулацията на тестове за вредни емисии от страна на производителя.

    Ново изслушване по случая е насрочено за 4 август, като се очаква тогава Шмид да пледира виновен по по-голяма част от обвиненията.

    Шмид е един от общо седмина немски мениджъри, които са главните обвиняеми по случая Дизелгейт. Останалите шест обаче се намират в Германия, където американското законодателство няма права.

    Шмид беше арестуван през януари тази година, когато се прибираше със семейството си от САЩ към родината си. От тогава той се намира зад решетките поради "висок риск" за неговото укриване.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт