728 x 90

И VW с превантивна акция за дизели в Европа

    Дизелгейт далеч не е към своя край, като скандалът вече се разпростира извън рамките само на Volkswagen. През миналата седмица Mercedes-Benz, BMW и Audi обявиха свои сервизни кампании, в които доброволно ще подменят софтуера на дизеловите коли от стандарти Евро 5 и Евро 6. Сега Volkswagen стана поредният производител, който обяви подобна кампания. Немците добавят

    Дизелгейт далеч не е към своя край, като скандалът вече се разпростира извън рамките само на Volkswagen. През миналата седмица Mercedes-Benz, BMW и Audi обявиха свои сервизни кампании, в които доброволно ще подменят софтуера на дизеловите коли от стандарти Евро 5 и Евро 6.

    Сега Volkswagen стана поредният производител, който обяви подобна кампания. Немците добавят още 800 000 коли към предишните си кампании, като това стана ясно след среща на мениджъри от компанията с представители на немското правителство.

    Volkswagen поема ангажимент да редуцира вредните емисии на тези машини, като ги оборудва с нов и оптимизиран софтуер за управление на дизеловия двигател.

    С поредната порция дизелови коли, общата сума на засегнатите автомобили от групата VAG набъбва до невероятните 12.4 милиона единици.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт