728 x 90

Maserati прекратява производството за един месец, продажбите са ниски

    Докато голяма част от премиум компаниите обявяват рекордни нива на продажби през последните месеци, Maserati обяви, че ще прекрати производство за период от около един месец поради ниски нива на интерес от потребителите. По-точно, най-голяма почивка ще получат работещите върху моделите Ghibli и Quattroporte, докато малко по-добре продаващият се Levante, ще бъде спрян за няколко дена

    Докато голяма част от премиум компаниите обявяват рекордни нива на продажби през последните месеци, Maserati обяви, че ще прекрати производство за период от около един месец поради ниски нива на интерес от потребителите.

    По-точно, най-голяма почивка ще получат работещите върху моделите Ghibli и Quattroporte, докато малко по-добре продаващият се Levante, ще бъде спрян за няколко дена по-малко.

    Изненадващо, най-кратко ще бъде прекъсването в производството на екзотичните GranTurismo и GranCabrio, като техните поточни линии ще бъдат спрени за под 20 дена.

    Това не е първият подобен случай в последните месеци, като по-рано тази година на два пъти италианците предприемаха подобен ход с различна продължителност. 

    Китай остава може би най-важния пазар за марката през последните години, като в момента там най-много се търси моделът Levante. Италианците все още не са взели финално решение относно следващо SUV попълнение, но специалисти смятат, че именно то ще спаси компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт