728 x 90

Германският съд позволи мигновена забрана за стари дизели

    Висшият административен съд в Германия позволи официално забрана за движение на стари дизелови автомобили по улиците на големите немски градове. Становището е от петък миналата седмица, като според него не е необходим гратисен период. С други думи, управите на градовете вече могат съвсем легално да забраняват достъпа на стари дизелови коли. Текстовете на административния съд

    Висшият административен съд в Германия позволи официално забрана за движение на стари дизелови автомобили по улиците на големите немски градове.

    Становището е от петък миналата седмица, като според него не е необходим гратисен период. С други думи, управите на градовете вече могат съвсем легално да забраняват достъпа на стари дизелови коли.

    Текстовете на административния съд сочат, че на първо време ще бъдат преследвани дизели с норма Евро 4 и то основно от големите градове. След тях ще се наредят и по-новите Евро 5, като засега Евро 6 дизелите остават невредими.

    По прогнози на специалисти, забраните ще доведат доста сериозни главоболия на автомобилната индустрия. По предварителни сметки, производителите ще похарчат над 10 милиарда евро за подобрения на старите дизелови автомобили, за да могат те да продължат да се движат законно.

    В момента в Германия има около 17 милиона дизелови коли, като едва около 3 милиона от тях отговарят на нормите Евро 6. 

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт