728 x 90

Дизайнерски бос на Rolls-Royce започна работа в китайския Hongqi

Китайската луксозна марка автомобили Hongqi привлече много ценен кадър в редиците си. Става дума за вече бившия главен дизайнер на Rolls-Royce, Джилс Тейлър, който ще заеме ролята на Global Vice President of Design and Chief Creative Officer в китайската фирма. Тейлър ще оглави нов дизайнерски център за Hongqi, който ще чертае посоката, в която ще се развива

Китайската луксозна марка автомобили Hongqi привлече много ценен кадър в редиците си. Става дума за вече бившия главен дизайнер на Rolls-Royce, Джилс Тейлър, който ще заеме ролята на Global Vice President of Design and Chief Creative Officer в китайската фирма.

Тейлър ще оглави нов дизайнерски център за Hongqi, който ще чертае посоката, в която ще се развива дизайнът в марката. Брандът е собственост на конгломерата FAW, който също ще получи част от идеите на новия ръководител.

Интересното е, че Тейлър ще работи от Мюнхен, където всъщност ще се базира новият дизайнерски екип. Той ще бъде отговорен както за концептуалните коли на марката, така и за нейните серийни продукти.

Hongqi е създадена през 1958 година, като тогава е създавала само автомобили за партията и ръководните лица в Китай. През 90-те години на миналия век компанията се отваря към масовия пазар, като сега предлага едни от най-луксозните автомобили, проектирани и правени в страната.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт