728 x 90

Aston Martin DBS Superleggera Volante – секси кабрио с V12

Aston Martin показа Volante версията на флагманския си гранд турър DBS Superleggera. На практика, това е кабриолет, базиран на купето, което видяхме за първи път около година. Логично, дизайнът е изключително познат. Единствените разлики могат да бъдат открити в зоната, която се намира зад сгъваемия гюрук. Там формата е преработена, за да може да се

Aston Martin показа Volante версията на флагманския си гранд турър DBS Superleggera. На практика, това е кабриолет, базиран на купето, което видяхме за първи път около година.

Логично, дизайнът е изключително познат. Единствените разлики могат да бъдат открити в зоната, която се намира зад сгъваемия гюрук. Там формата е преработена, за да може да се постави механизъм за прибиране на покрива.

Интересното е, че аеродинамиката на машината е също така впечатляваща, както и при купето. Всъщност, Aston Martin казва, че кабриото генерира с едва 3 килограма по-ниско притискане към пътя при максимална скорост, отколкото покритата версия.

Под капака се намира 5.2-литров V12 мотор с две турбини, чиято максимална мощност е 715 к.с. Благодарение на него, както и на 8-степенен автоматик от ZF, возилото спринтира от място до 100 км/ч за 3.6 секунди.

Британците вече приемат поръчки за кабриолета си като първите доставки ще бъдат изпълнени още през третата четвърт на тази година. Цените в Германия започват от 295 500 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт