728 x 90

Усмивки от старите ленти II: Когато Audi 80 струваше 5000 лв.

В края на юни тази година споделихме серия от снимки на обяви за коли, които са били разпространявани в специализирани печатни издания в началото на настоящия век. Снимките взехме от тема в онлайн форум, посветена точно на тези обяви от миналото. Публикацията ни стана неочаквано популярна в социалните мрежи и наш читател се свърза с

В края на юни тази година споделихме серия от снимки на обяви за коли, които са били разпространявани в специализирани печатни издания в началото на настоящия век.

Снимките взехме от тема в онлайн форум, посветена точно на тези обяви от миналото. Публикацията ни стана неочаквано популярна в социалните мрежи и наш читател се свърза с нас, за да ни предостави допълнителни снимки.

Константин Стоянов ни изпрати снимки на обяви от 1999 и 2000 година, като офертите обхващат всякакви автомобили – както луксозни, така и най-обикновени. Откриваме машини на 10-15-годишна възраст, но и доста по-нови такива – на под 5 години.


Вижте първата серия от снимки


Впечатление правят цените на някои от доста популярните в миналото автомобили в България. Audi 80 седан се продава за между 4500 и 5000 DM, а за приблизително същите пари се котира и Ford Escort от началото на 90-те години.

Ако погледнем към по-луксозните коли, то откриваме, че Mercedes-Benz S500 с 306 к.с. може да се намери за малко над 100 000 лева в началото на 21-ви век. Почти чисто ново Audi A8 4.2 Quattro пък вече гони кота 150 000 лв.


Пазарът сега: Skoda Octavia на метан с 345 000 км. стана на 121 000 км. в България


 

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт