728 x 90

Да запалиш Mercedes S300D от 1992 г. след три години извън движение (видео)

    Старите дизелови мотори на Mercedes-Benz и до ден днешен имат славата на безсмъртни агрегати. Един такъв двигател е OM603, който няма турбо пълнене в някои от версиите си и сложна комън-рейл горивна система. Но докъде се разпростират възможностите за издръжливост на редовия "шестак"? На помощ за проверка идва видео от YouTube, което ни показва 3.0-литровата версия

    Старите дизелови мотори на Mercedes-Benz и до ден днешен имат славата на безсмъртни агрегати. Един такъв двигател е OM603, който няма турбо пълнене в някои от версиите си и сложна комън-рейл горивна система.

    Но докъде се разпростират възможностите за издръжливост на редовия "шестак"? На помощ за проверка идва видео от YouTube, което ни показва 3.0-литровата версия на мотора.

    Колата е S-Class от 1992 година, от модификация 300D, което значи, че турбо липсва. Машината е стояла извън движение около три години и сега следва опит за стартирането й с подаване на ток.

    Първите няколко опита са напълно безуспешни и на помощ идва друг автомобил, който да подаде по-силен ток. След още няколко старта, най-накрая агрегатът запалва и започва равномерната си работа с доста характерен звук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт