728 x 90

Hyundai се включва в ендюранс състезанията

  Спортният директор Сирил Абитебул вече е говорил с Еф Екс Демезон Hyundai може да разшири построфилото си в моторспорта, ако информацията на френския Auto Hebdo се окаже достоверна. Според специализираното издание корейците планират официална ендурънс програма, която ще бъде оглавявана от Франсоа Ксавие Демезон. Еф Екс напусна Williams в края на миналата година заедно с

  Спортният директор Сирил Абитебул вече е говорил с Еф Екс Демезон

  Hyundai може да разшири построфилото си в моторспорта, ако информацията на френския Auto Hebdo се окаже достоверна. Според специализираното издание корейците планират официална ендурънс програма, която ще бъде оглавявана от Франсоа Ксавие Демезон.

  Еф Екс напусна Williams в края на миналата година заедно с Йост Капито и все още не е обявил къде ще продължи кариерата си. Преди да влезе във Формула 1 именитият френски инженер бе технически директор на VW Motorsport.

  Не е ясно дали евентуална заводска програма в „24-те часа на Льо Ман“ и WEC ще е за сметка на участието на корейците в Световния рали шампионат. Един от сценариите е Hyundai да остане във WRC и да отдели ресурси за развитие само на LMDh прототип, който е значително по-евтин от LMH автомобилите, с които се състезават Toyota, Ferrari и Peugeot.

  Минималният срок за подготовка на подобна програма е приблизително две години. Това означава, че Hyundai може да се включи най-рано в WEC или IMSA през 2026 година.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт