728 x 90

Новият Ford Kuga оглави класацията на Euro NCAP за асистиращи системи

Технологиите на Ford за подпомагане на водача, Co-Pilot360, създадени да предоставят интуитивно и намаляващо стреса шофиране, спечелиха на изцяло новия Kuga водеща позиция в първото класиране на системи за асистирано шофиране, осъществено от Euro NCAP.  Изпреварвайки включително Tesla Model 3, Volvo V60 и Volkswagen Passat, Kuga е на първо място при независимите тестове на технологиите,

Технологиите на Ford за подпомагане на водача, Co-Pilot360, създадени да предоставят интуитивно и намаляващо стреса шофиране, спечелиха на изцяло новия Kuga водеща позиция в първото класиране на системи за асистирано шофиране, осъществено от Euro NCAP. 

Изпреварвайки включително Tesla Model 3, Volvo V60 и Volkswagen Passat, Kuga е на първо място при независимите тестове на технологиите, които автоматично подпомагат поддържане на комфортно разстояние спрямо превозното средство отпред, шофиране в центъра на лентата и регулиране на скоростта в рамките на законовите граници. 

Новата програма за асистирано шофиране на Euro NCAP оценява системи за споделен контрол върху поведението на превозното средство с водача, който все пак запазва пълната отговорност за управлението. Тестваните елементи в оборудването откриват и реагират на обекти и събития, които могат да попречат на безпроблемното и приятно пътуване. 

Kuga получи над двойно повече точки от Tesla Model 3 в категорията за ангажираност на водача. Също така, значително надмина, както Volvo V60, така и Volkswagen Passat в оценката на системите, осигуряващи безопасно пътуване. Всичко това се случи в резултат на двуседмичните тестове, които оценяваха още и ефективността на технологиите в помощ на шофьора. 

„Въпреки цялата свобода и независимост, които ни дава, шофирането по днешните натоварени пътища може да бъде и стресиращо преживяване. Ето защо ние проектирахме технологии, които да поемат част от напрежението от шофьорите и да им помогнат да се фокусират по-ясно върху пътя “, каза Стюарт Саутгейт, Директор Инженеринг за безопасност, Ford в Европа. „Работихме усилено, за да направим асистираното шофиране на Kuga възможно най-интуитивно, естествено и ангажиращо шофьорите по начин, по който те с радост, удоволствие и в пълна степен да се възползват от наличните технологии.“

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт