728 x 90

Бърз Ford Focus губи контрол и се забива на Нюрбургринг (видео)

    Второто поколение на Ford Focus беше един от най-добре държащите се на пътя масови автомобили за времето си. Колкото и да е добър обаче, в заводска форма стандартният хеч (не ST или RS) не може да бъде достатъчно добре подготвен за писта. И във видеото по-долу е живото доказателство за това. На клипчето виждаме Focus,

    Второто поколение на Ford Focus беше един от най-добре държащите се на пътя масови автомобили за времето си. Колкото и да е добър обаче, в заводска форма стандартният хеч (не ST или RS) не може да бъде достатъчно добре подготвен за писта. И във видеото по-долу е живото доказателство за това.

    На клипчето виждаме Focus, правещ ляв завой на немската писта Нюрбургринг, като скоростта му очевидно е по-висока от допустимото. Следва загуба на сцепление на задния мост, слайд в едната посока, втори в другата посока и страничен удар в предпазните мантинели за финал.

    За радост, срещата с оградата не е при особено висока скорост, което ни кара да се надяваме, че щетите по машината са напълно възстановими.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт