728 x 90

Колко бихте дали за Mercedes от 1970 г. с модерен V8 от AMG?

Невероятно добре възстановен екземпляр Mercedes-Benz W111 от 1970 година си търси нов собственик. Ако цената от 400 000 евро ви се струва висока, то имайте предвид следното. Машината не използва своя оригинален мотор, а е получила ново AMG сърце с осем цилиндъра. Става дума за 5.5-литров агрегат, взет от SLK55 AMG, който се е озовал под

Невероятно добре възстановен екземпляр Mercedes-Benz W111 от 1970 година си търси нов собственик. Ако цената от 400 000 евро ви се струва висока, то имайте предвид следното.

Машината не използва своя оригинален мотор, а е получила ново AMG сърце с осем цилиндъра. Става дума за 5.5-литров агрегат, взет от SLK55 AMG, който се е озовал под предния капак на ретро колата заедно със своята автоматична трансмисия.

За да може далеч по-бързото от предвиденото купе да спира навреме, спирачната система също е била подменена с такава от Brembo по модерна спецификация. 

Най-интересното е, че отвън автомобилът по нищо не издава, че под предния капак разполага с 415 конски сили от модерен осмак. Интериорът също е без много промени, като материалите и оформлението са в оригиналния си вид.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт