728 x 90

МВР купува патрулки по 250 к.с. да гони джигитите

    МВР организира обществена поръчка за закупуването на 15 чисто нови патрулни автомобила. Те ще трябва да отговарят на специфични изисквания, включително мощност от 250 к.с. и 4х4 система. „Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са

    МВР организира обществена поръчка за закупуването на 15 чисто нови патрулни автомобила. Те ще трябва да отговарят на специфични изисквания, включително мощност от 250 к.с. и 4х4 система.

    „Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са минимум 250 конски сили”, обясни инспектор Мирослав Василев от ГДНП в интервю за NOVA.

    За поръчката са предвидени 2.5 милиона лева, които трябва да покрият разходите по самите коли и по тяхното оборудване. 

    „Освен камери за скоростните режими, същите автомобили ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните комуникационни средства за връзка”, добавя Василев.

    Подобен ход би ни доближил до стандартите в страните от Западна Европа, вярват от МВР.

    „Бих се радвал на всеки един от колегите да може да ползва такива автомобили, типични за арабските държави. Но може би се доближаваме до колегите от Германия, от Австрия”, коментира още Василев.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт