728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Полицията се сдобива с нови хибридни патрулки за 96 млн. лева

МВР ще подмени около 9 процента от наличния си автопарк с чисто нови хибридни автомобили. Това става ясно от изтекла информация по Плана за възстановяване и устойчивост, изготвен от временното правителство на България. Вестник Труд съобщава, че за целта са предвидени 96.2 млн. лв, като 80.2 млн. лв. от тях ще дойдат от Механизма за

МВР ще подмени около 9 процента от наличния си автопарк с чисто нови хибридни автомобили. Това става ясно от изтекла информация по Плана за възстановяване и устойчивост, изготвен от временното правителство на България. Вестник Труд съобщава, че за целта са предвидени 96.2 млн. лв, като 80.2 млн. лв. от тях ще дойдат от Механизма за възстановяване и устойчивост, а останалите 16 млн. лв. са национално съфинансиране.

Според наличната към момента информация подмяната на автопарка на МВР трябва да стане в периода 2021-2023 г. Предвижда се да бъдат сменени най-старите и замърсяващи превозни средства на МВР и да бъдат заменени с модерни хибридни машини, които изхвърлят много по-малко вредни емисии в околната среда. Проектът, който трябва да мине и през одобрение от Брюксел, ще бъде част от по-голяма стратегия за противодействие на корупцията и подпомагане на екологичния преход.

Засега няма въведени други критерии, по които ще бъдат избирани новите патрулни автомобили. Не знаем в какви параметри трябва да бъде тяхната мощност и цена, но всичко ще стане ясно след одобряването на плана от страна на Брюксел.

Прочети още:
Край на фенските авто срещи пред НИМ в София - зоната вече е пешеходна

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *