728 x 90

Volvo ускорява развитието на технологии за безпилотни автомобили

Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано управление, ще бъде разделена на две части, за да увеличи максимално потенциала на разработките си. Първата част е нова самостоятелна компания, която се фокусира върху разработването и популяризирането на автоматизиран софтуер за автономно задвижване. Тя ще бъде собственост на Volvo Cars. А втората ще се

Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано управление, ще бъде разделена на две части, за да увеличи максимално потенциала на разработките си. Първата част е нова самостоятелна компания, която се фокусира върху разработването и популяризирането на автоматизиран софтуер за автономно задвижване. Тя ще бъде собственост на Volvo Cars.

А втората ще се съсредоточи върху непрекъснатото развитие и популяризиране на усъвършенстваните системи за асистенция на водача. Тя ще бъде интегрирана към Veoneer, компанията за оборудване за автомобилна безопасност.

В момента Zenuity е съвместно предприятие на Volvo Cars и Veoneer. В рамките на това сътрудничество, Zenuity е разработила отлична софтуерна платформа за асистенция на шофьора и системи за автономно управление, които предстои да се надграждат и развиват още повече.

Като част от споразумението, операциите на Zenuity и служителите ѝ, работещи в Гьотеборг, Швеция и Шанхай, Китай ще бъдат преместени в новата компания, която ще бъде собственост на Volvo Cars. Операциите и служителите със седалище в Германия и САЩ ще бъдат прехвърлени във Veoneer.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт