728 x 90

В Mercedes скептични за коли без педали и волан

    Mercedes-Benz остава една от компаниите, които са насочени скептично към изцяло автономните автомобили. Това стана ясно по време на изложението в Детройт, където босът на фирмата Дитер Цетше изказа своето мнение за развитието на технологиите от тази област. "Със сигурност ще стигнем ниво 3 на автономност," заяви той пред медиите. "Става дума за кола с

    Mercedes-Benz остава една от компаниите, които са насочени скептично към изцяло автономните автомобили. Това стана ясно по време на изложението в Детройт, където босът на фирмата Дитер Цетше изказа своето мнение за развитието на технологиите от тази област.

    "Със сигурност ще стигнем ниво 3 на автономност," заяви той пред медиите. "Става дума за кола с волани и педали, контролирала основно от човека, но подсигурена от комуникационна мрежа между всички коли."

    По думите му, Mercedes принадлежи към едната от двете основни школи в автономните технологии в момента – тази, която предвижда шофьорът да не стане излишен в нито един момент.

    "В крайна сметка, двете школи ще се срещнат и ще постигнат еднакъв резултат." Но, очевидно, немците ще стигнат по различен път до финалния резултат.

    В идните няколко години компанията ще остане фокусирана върху разработката на автомобили, които разполагат с всички необходими подпомагащи системи, но все пак са управлявани от човек.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт