728 x 90

Nissan се отказва от разработката на нови дизелови мотори

    Nissan стана поредният производител, който смята да обърне гръб на дизеловата технология. Японците, според репортаж в Nikkei Asian Review, възнамеряват да прекратят развойната дейност по този тип двигатели. В момента марката вече не предлага дизели в Япония, като се очаква същото да се случи и на европейския пазар до началото на новото десетилетие. Лекотоварните автомобили на

    Nissan стана поредният производител, който смята да обърне гръб на дизеловата технология. Японците, според репортаж в Nikkei Asian Review, възнамеряват да прекратят развойната дейност по този тип двигатели.

    В момента марката вече не предлага дизели в Япония, като се очаква същото да се случи и на европейския пазар до началото на новото десетилетие.

    Лекотоварните автомобили на бранда ще продължат да имат дизелови опции, но те ще бъдат задвижвани от дизелови мотори на други партньорски компании, като Renault и Mercedes-Benz.

    Според информацията на Nikkei, Nissan ще вложи парите, които ще бъдат спестени от разработката на нови дизели, изцяло в електрически технологии за задвижване.

    В момента Nissan си партнира с Toyota, Honda, Panasonic и GS Yuasa в разработката на ново поколение батерии с твърдо ядро.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт