728 x 90

Вижте 3D head-up дисплея на новия Mercedes S-Class с добавена реалност (видео)

    Два различни head-up дисплеи (HUDs) са налични опционално за новото поколение Mercedes-Benz S-Class, като единият от тях е иновативен вариант с особено голям образ. Изображението на него се появява на практика на разстояние от 10 метра. Тази област на дисплея съответства на монитор с диагонал 77 инча. AR-HUD осигурява голяма част от съдържанието с добавена

    Два различни head-up дисплеи (HUDs) са налични опционално за новото поколение Mercedes-Benz S-Class, като единият от тях е иновативен вариант с особено голям образ. Изображението на него се появява на практика на разстояние от 10 метра.

    Тази област на дисплея съответства на монитор с диагонал 77 инча. AR-HUD осигурява голяма част от съдържанието с добавена реалност при системите за шофиране и навигация. За водача то се слива с околната среда пред превозното средство и допринася за допълнително намаляване на разсейването.

    Модулът за формиране на изображения (DMD, цифрово огледало устройство от Texas Instruments) се състои от матрица с висока разделителна способност от 1,3 мил. огледала и високоефективен източник на светлина. Технологията се прилага при прожекторите в кината. В S-класата Mercedes-Benz я използва за първи път с цел генериране на изображенията на head-up дисплея.

    Вижте как действа новият триизмерен head-up дисплей във видеото по-долу.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт