728 x 90

Как се държи Skoda Octavia G-Tec на метан в ежедневието?

Предимствата на метановите коли са доста и са доказани с времето. Първо и може би най-важно за света, в който живеем, CNG машините емитират с между 25 и 30 процента по-малко вредни газове от еквивалентни бензинови и дизелови двигатели. Твърдите частици са в пъти по-малко, особено сравнено с нафтови агрегати под норма Евро 5. Отделно

Предимствата на метановите коли са доста и са доказани с времето. Първо и може би най-важно за света, в който живеем, CNG машините емитират с между 25 и 30 процента по-малко вредни газове от еквивалентни бензинови и дизелови двигатели. Твърдите частици са в пъти по-малко, особено сравнено с нафтови агрегати под норма Евро 5. Отделно от това, от потребителска гледна точка, експлоатацията на метан е с до над 50 процента по-евтина от тази на бензин или дизел.

Прочети още:
Първа среща с Tiguan Трети

Тази характеристика на природния газ и търсенето му на някои големи пазари пък принуди големите петролни компании да инвестират в мрежа от зарядни станции – в Германия те вече наброяват над 1000, а дори в малка България броят им е близо 150. Все още има и страни, в които метанът не е така популярен – в Хърватска и Гърция, например, станциите за зареждане се броят буквално на пръстите на двете ви ръце.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт