728 x 90

WRC 2020: Елфин Евънс начело след първия ден в рали "Швеция"

Пилотът на Toyota Елфин Евънс поведе в класирането след първия състезателен ден на рали "Швеция" 2020. Поради малкото количество на снега дистанцията на гонката беше съкратена и в петък участниците във втория етап на световния рали шампионат преминаха само четири специални участъка. Състезаващият се за японския отбор уелсец Евънс изпревари всички, в това число действащия

Пилотът на Toyota Елфин Евънс поведе в класирането след първия състезателен ден на рали "Швеция" 2020. Поради малкото количество на снега дистанцията на гонката беше съкратена и в петък участниците във втория етап на световния рали шампионат преминаха само четири специални участъка.

Състезаващият се за японския отбор уелсец Евънс изпревари всички, в това число действащия шампион От Тянак (Hyundai), който изостава с 8,5 секунди. Третото и четвъртото място след първия ден заемат още двама пилоти на Тойота – Кале Рованперя и Себастиен Ожие, които изостават от съотборника си на 14,3 и 17,8 секунди – съответно. Топ 5 оформя Есапека Лапи от M-Sport.

WRC 2020: Рали "Швеция", след ден 1 (Топ-6)
1. Елфин Евънс («Тойота») – 29.01,1
2. Кале Рованперя («Тойота») +7,9
3. От Тянак («Хюндай») +8,7
4. Себастиен Ожие («Тойота») +16,4
5. Есапека Лапи («Форд») +20,2
6. Тиери Ньовил («Хюндай») +22,0.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт