728 x 90

Бивш спонсор съди Williams

    Искът на ROKiT е за 149 милиона долара Босът на ROKiT Джонатан Кендрик подписа за три години с Williams през януари 2019 г., когато отборът все още бе собственост на фамилия Williams. През същия сезон контрактът бе удължен за още две години, като в сделката влезе и брандът за енергийни напитки на ROKiT. Разногласията между

    Искът на ROKiT е за 149 милиона долара

    Босът на ROKiT Джонатан Кендрик подписа за три години с Williams през януари 2019 г., когато отборът все още бе собственост на фамилия Williams. През същия сезон контрактът бе удължен за още две години, като в сделката влезе и брандът за енергийни напитки на ROKiT.

    Разногласията между двете страни са започнали през 2020 г., когато заради COVID-19 началото на сезона бе отложено. Според ROKiT екипът на Williams не е изпълнил обещанията си, докато британците твърдят, че на свой ред не са получили планираните по спонсорския договори суми.

    Според Джонтан Кендрик неговата компания не е започнала плащанията, тъй като първоначално имаше опасения, че сезон 2020 въобще няма да се състои. Впоследствие Liberty Media излезе с предложение за ограничен брой стартове, с които да спаси шампионата.

    По това време от ROKiT са предложили да платят 50% от сумата, тъй като календарът трябваше да бъде съкратен наполовина. От Williams обаче са отказали и впоследствие са анулирали и договора.

    Другият проблем в споснорския контракт е, че от Williams са подлъгали ROKiT за потенциала на своя автомобил и възможността на екипа да го развива. Британците закъсняха за тестовете преди началото на сезон 2019, след което така и не успяха да влязат в ритъм поради куп причини. Най-съществената бе, че отборът от Гроув просто не разполагаше с финансов ресурс преди да стане собственост на Dorilton Capital.

    Williams прекрати договора през май 2020 г., след което случаят стигна до Международния арбитражен съд в Лондон. Искът на британския отбор бе уважен, но явно екипът на Кендрик смята, че има достатъчно основания, за да потърси правата си отново.

    Според ROKiT по това време арбитражният съд все още не е бил наясно с лъжливите обещания, които от Williams са дали при обсъждането на договора. Те са знаели, че автомобилът никога няма да може да достигне до стандартите, които са били заложени и гарантирани на ROKiT.

    “Няколко човека, които бяха работили за Williams по това време, дойдоха при нас и ни дадоха много важна информация“, коментира Кендрик за Motorsport.com. “Наистина не исках да го правя. Не исках! Но след като те атакуваха нас, останах без избор. Не ми харесва, но не постъпиха честно.“

    Лари Клеймън ще води съдебния спор на ROKiT World Inc и ROKiT World Limited. Американският адвокат стана известен с делата си срещу бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Барак Обама.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт