728 x 90

Brabus ще произвежда бронирана Mercedes G-Класа

Немските тунери от ателие Brabus решиха да произвеждат бронирани автомобили. За целта създадоха фирмата Invicto, първи продукт на който стана коршумонепробиваемият "Гелендваген". Бронираната Mercedes-Benz G-Класа е получил защита, която се закрепва към конструкцията по безшевен метод. В крайна сметка "кубчето" е способно да издържи стрелба от автомат "Калашников" и взрив на граната под дъното. За

Немските тунери от ателие Brabus решиха да произвеждат бронирани автомобили. За целта създадоха фирмата Invicto, първи продукт на който стана коршумонепробиваемият "Гелендваген". Бронираната Mercedes-Benz G-Класа е получил защита, която се закрепва към конструкцията по безшевен метод. В крайна сметка "кубчето" е способно да издържи стрелба от автомат "Калашников" и взрив на граната под дъното.

За да издържи бронята, която е направила джипката почти с 1000 кг по-тежка, бяха подсилени рамата, предното и задното окачване. Освен това, на "кубчето" са поставени по-яки пружини, мощни спирачки (401 мм отпред и 380 мм отзад), както стабилизатори и амортисьори с увеличен диаметър.

Бронираната Mercedes G-Класа ще бъде достъпна в два варианта: Mission и Luxury. Първият, освен всичко, е подготвен за офроуд и е с лебедка. А вторият, както си личи от наименованието, е станал по-луксозен. В основата на всичко е "кубчето" с мощност 800 к.с.

Бронезащитните джипки ще започнат да се произвеждат през първата половина на 2020 година. Стойността на тунингования всъдеход не се съобщава.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт