728 x 90

Тунерите от Carlex Design направиха прощални версии от пикапа на Mercedes

Както вече е известно, през май 2020 г. компания Mercedes ще прекрати производството на пикапите X-Class. По особен начин решиха да се простят с всъдехода в тунинг ателие Carlex Design и направиха две версии – Off-Road Final Edition и Extreme Final Edition. Прощалните пикапи от полските тунингари са получили масивен боди комплект, нови брони и

Както вече е известно, през май 2020 г. компания Mercedes ще прекрати производството на пикапите X-Class. По особен начин решиха да се простят с всъдехода в тунинг ателие Carlex Design и направиха две версии – Off-Road Final Edition и Extreme Final Edition.

Прощалните пикапи от полските тунингари са получили масивен боди комплект, нови брони и капак, повдигнато окачване, джанти с офроуд гуми, допълнителни светлини, защита на дъното. Салонът е получил лукс чрез червена или черна кожа, с релеф и щамповане. Плюс тапицерия от въглеродни влакна на предния панел, стилни циферблати на таблото, спортни предни седалки, специален волан, червени кожени акценти върху подлакътниците и скоростния лост.

За двигателя от тунинг ателието нищо не съобщават. Предполага се, че това ще бъде топ агрегатът от версията X 350 d – това е 3,0-литров турбодизел V6 за 258 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Ще напомним, че през януари 2020 г. компания Mercedes-Benz официално обяви от прекратяването на производството на пикапа X-Класа – по официална версия "във връзка със съкращаване на разходите", а по неофициална – заради ниското търсене.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт