728 x 90

Всички магазини Кауфланд и Лидл в Германия получават EV зарядни станции

    Schwarz Group, собственик на търговските марки Lidl и Kaufland, обяви, че всички обекти на двете вериги на територията на Германия ще бъдат оборудвани със зарядни станции за електрически автомобили. Груби сметки показват, че общата бройка на станциите, които предстои да бъдат инсталирани, възлиза на близо 3900. По-голяма част от тях ще са АС терминали, но

    Schwarz Group, собственик на търговските марки Lidl и Kaufland, обяви, че всички обекти на двете вериги на територията на Германия ще бъдат оборудвани със зарядни станции за електрически автомобили.

    Груби сметки показват, че общата бройка на станциите, които предстои да бъдат инсталирани, възлиза на близо 3900. По-голяма част от тях ще са АС терминали, но ще има и DC докове.

    Още по-интересно е, че 100 процента от електрическата енергия за станциите ще бъде доставена от възобновяеми източници, като най-често това са соларни панели на покривите на самите търговски комплекси.

    Разпространението на магазините Лидл и Кауфланд в Германия е такова, че разстоянието между две обекта, на които ще има станции, е не повече от 20 километра.

    Подобна инициатива поде и веригата Tesco, която ще инсталира над 600 зарядни станции във Великобритания, използващи зелени източници на енергия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт