728 x 90

Официално: Електромобил от Dacia през 2021 или 2022

Renault разпространи продуктова карта за бъдещите си електрически автомобили, в която присъства и първия електромобил на бюджетния бранд Dacia. Информацията засега е минимална, но става ясно, че серийният продукт ще се появи на пазара през 2021 или 2022 година. Проектът носи името Dacia Urban City Car. Най-логичното предположение за това какво ще представлява колата е

Renault разпространи продуктова карта за бъдещите си електрически автомобили, в която присъства и първия електромобил на бюджетния бранд Dacia.

Информацията засега е минимална, но става ясно, че серийният продукт ще се появи на пазара през 2021 или 2022 година. Проектът носи името Dacia Urban City Car.

Най-логичното предположение за това какво ще представлява колата е ребрандирана и адаптирана за европейския пазар версия на EV-то за Китай City K-ZE.

Maлката машина с нулеви локални емисии може да се похвали с мощност от 44 к.с. и максимален пробег с едно зареждане от около 270 километра, но измерено по стария стандарт NEDC.

Можем да очакваме подобрена версия на този автомобил с логото на Dacia и по-висока цена от сегашните 61 800 юана, които се равняват на 8160 евро по сегашните обменни курсове.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт