728 x 90

Peugeot e-Expert дебютира на ток с автономност до 330 км

Peugeot представи електрическа версия на популярния си ван за бизнеса Expert. Возилото носи простичкото име e-Expert и ще се продава с гаранция за батерията от 8 години или 160 000 км за 70% от нейния капацитет на зареждане. Максималната мощност, която синхронният електромотор с постоянни магнити предлага, е 136 к.с., а въртящият момент достига пик от

Peugeot представи електрическа версия на популярния си ван за бизнеса Expert. Возилото носи простичкото име e-Expert и ще се продава с гаранция за батерията от 8 години или 160 000 км за 70% от нейния капацитет на зареждане.

Максималната мощност, която синхронният електромотор с постоянни магнити предлага, е 136 к.с., а въртящият момент достига пик от 300 Нм.

Возилото може да се движи до скорост от 130 км/ч, като ускорението от място до 100 км/ч отнема 13.1 секунди. Автономията по цикъла WLTP се оценява на 330 километра. Данните са валидни към април тази година и предстои да преминат финално хомологизиране.

Французите изчисляват, че 80% от водачите на лекотоварни автомобили изминават средно под 200 км на ден. Рестрикциите за достъп до централните градски части се увеличават, като в някои страни там се допускат единствено 100% електрически автомобили, което пък е причина за лансирането на модела.

Фирмата насочва електрическия си ван към клиенти от сферите: 

– Занаятчии (цветари, водопроводчици, електротехници и др.)
– Компании, загрижени за своя екологично отговорен имидж (доставки и прочее)
– Администрации (болници, общини и др.), търсещи автомобили с нулеви емисии за транспорт на стоки между градовете
– За още по-специфични нужди са възможни и трансформации (хладилни клетки, подемници)

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт