728 x 90

Renault Megane eVision предшества сериен модел за 2021 г.

Многото променящи се технологични, обществени и екологични предизвикателства, пред които е изправена автомобилната индустрия, са основната движеща сила на експанзията на Renault. Това коментира френската марка в официален текст за чисто новия си концептуален модел Megane eVision. Днес Renault пише нова глава в историята на марката с Megane eVision – иновативен демонстрационен автомобил, който е

Многото променящи се технологични, обществени и екологични предизвикателства, пред които е изправена автомобилната индустрия, са основната движеща сила на експанзията на Renault. Това коментира френската марка в официален текст за чисто новия си концептуален модел Megane eVision.

Днес Renault пише нова глава в историята на марката с Megane eVision – иновативен демонстрационен автомобил, който е не само утопичен, но и амбициозен. Той предвещава най-новото в гамата електрически автомобили, базиран на изцяло новата модулна платформа CMF-EV.

Megane eVision се възползва максимално от това, което предлага новата, проектирана от Алианса, платформа. Този динамичен хечбек разполага с една от най-тънките батерии на пазара и нов ултра-компактен задвижващ механизъм, предлагащ повече простор. Неговите усъвършенствани характеристики и светлинен подпис подчертават модерния облик на автомобила, който предизвиква съществуващите норми при електрическите автомобили по отношение на употреба, размер и дизайн, както и енергийна ефективност.

Електрическият концепт разполага с един от най-мощните енергийни източници в гамата на Renault. Той има 160 кВт мощност (еквивалентно на 217 к.с.) и 300 Нм въртящ момент, за ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от осем секунди. Удоволствието от шофирането е максимално на магистрали, пътища и в града.

 „Благодарение на нашата нова платформа на Алианса CMF-EV, ние променихме правилата за размери, употреба, дизайн и енергийна ефективност, за да измислим автомобила Megane eVision. Напълно използвахме потенциала на изцяло електрическата платформа, за да преоткрием класическия хечбек по емоционален начин. С най-тънката батерия на пазара, 4,21 метра компактно тяло, предлагащо простора на автомобил от сегмент C, Megane eVision е шедьовър! Взехме нашия 25-годишен бестселър и го пренесохме в бъдещето. Megane eVision преоткрива Megane, а Renault преоткрива Renault. Това е само началото; предстои изцяло ново поколение електрически автомобили, изпълнени с иновации," коментира Лука де Мео, главен изпълнителен директор, Groupe Renault.

Този автомобил от бъдещето съвсем скоро ще стане реалност и серийната версия на демонстрационния автомобил ще бъде представена през 2021 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт