728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Renault загатна за следващото поколение Megane с електрическо задвижване

Серийната разработка ще носи името Megane E-Tech Electric и ще запази до голяма степен дизайна на студията непроменена.

С концепта Megane eVision от октомври 2020 година Renault загатна за следващото поколение на компактния си модел Megane за Европа. Машината наближава своята световна премиера, а няколко месеца преди нея вече разполагаме и с първите снимки.

Серийната разработка ще носи името Megane E-Tech Electric и ще запази до голяма степен дизайна на студията непроменен. Това показват първите замаскирани прототипи на новия Megane, който ще влезе във фаза пътни тестове през лятото.

Французите вече са произвели около 30 бройки от возилото, които ще бъдат използвани за различни изпитания от страна на инженери и тестови пилоти. Другото име на модела ще бъде MeganE (чете се Megane E), а кое от двете названия ще се използва при маркетинговите материали в бъдеще предстои да разберем.

Прочети още:
Новото BMW 2 Series Active Tourer - Големи решетки и много технологии

Електрическият автомобил се базира на платформата CMF-EV, която е разработена от Renault заедно с партньорите Nissan и Mitsubishi. Колата ще разполага с един от най-мощните енергийни източници в гамата на Renault. Той има 160 кВт мощност (еквивалентно на 217 к.с.) и 300 Нм въртящ момент и е достатъчен за ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от осем секунди.

Благодарение на 60-кВч батерия, серийният електрически MeganE ще може да изминава разстояние от около 450 километра измерено по цикъла WLTP. Очаква се да се предлагат и други версии в зависимост от големината на батерията и изходната мощност на електромотора, отбелязват от Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *