728 x 90

GM призна: Още нямаме нито един функциониращ Hummer EV!

Премиерата на GMC Hummer EV трябваше да се състои през май месец тази година, но поради глобалната пандемия планоете на бранда се промениха няколко пъти. Електрическият пикап се появи по-рано тази седмица, но всичко, което видяхме, бяха компютърни анимации. General Motors подходи към премиерата по доста нетрадиционен начин. Просто излъчи едно 6-минутно видео, без да

Премиерата на GMC Hummer EV трябваше да се състои през май месец тази година, но поради глобалната пандемия планоете на бранда се промениха няколко пъти. Електрическият пикап се появи по-рано тази седмица, но всичко, което видяхме, бяха компютърни анимации.

General Motors подходи към премиерата по доста нетрадиционен начин. Просто излъчи едно 6-минутно видео, без да има официално събитие, без речи от шефове, без в действителност да видим машина на сцената. Оказва се, че причината за това е съвсем проста – не съществува функциониращ екземпляр от Hummer EV.

Това призна в скорошно интервю главният инженер Ал Опенхайзер. Той говори пред медии след дебюта, казвайки открито, че едва в момента се сглобява първият функциониращ тестови екземпляр от пикапа. Тепърва след това ще се извършват неговите тестове и чак тогава ще се стигне до действително производство.

Припомняме, че по план Hummer EV трябва да се появи на пазара след около година от сега. Обикновено 12 месеца не са достатъчни в автомобилната индустрия, за да се премине от фаза тестване към фаза производство и доставка на клиенти.

Още по-изненадващото в случая е, че GM вече разкри финалните данни за електрическата си машина, а на всичкото отгоре приема и поръчки за след година. Освен това, по официални данни от компанията, първата серия Edition 1 е дори разпродадена.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт