728 x 90

Продажбите на дизелови коли в Европа продължават да спадат

    По данни на International Energy Agency, продажбите на автомобили с дизелови двигатели в Европа продължават да спадат. Към момента делът на нафтови продажби възлиза на 36.5 процента срещу 42.5 процента само година по-рано. Специалисти коментират, че това явление е резултат на целенасоченото демонизиране на дизеловите коли от различни организации и правителства. Припомняме, че дизеловите коли изхвърлят

    По данни на International Energy Agency, продажбите на автомобили с дизелови двигатели в Европа продължават да спадат. Към момента делът на нафтови продажби възлиза на 36.5 процента срещу 42.5 процента само година по-рано.

    Специалисти коментират, че това явление е резултат на целенасоченото демонизиране на дизеловите коли от различни организации и правителства. Припомняме, че дизеловите коли изхвърлят чувствително по-малко количество CO2 в природата, а азотните окиси при последното поколение такива агрегати е почти на еднакво равнище с бензиновите мотори.

    От IEA оценяват, че спадът през последните 12 месеца възлиза на около 16 процента. Очаква се тенденцията да се запази и в следващите месеци, а също и догодина.

    Най-съществен е сривът на интереса към дизеловите коли в Германия, която се счита за една от страните с най-голямо производство на такива коли. В момента там около 31.1 процента от продадените чисто нови коли имат дизелов ДВГ.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт