728 x 90

Експерти: пикът на продажбите на ДВГ беше през 2018 г

    Процесът на електрификация в автомобилната индустрия става все по-явен и ясен през последните години, а по всичко личи, че тенденцията ще се запази и дори засили през следващите години. Експерти, интервюирани наскоро от Financial Times, коментират, че 2018 ще остане в историята като най-силната за двигателите с вътрешно горене по отношение на техните продажби. Редица

    Процесът на електрификация в автомобилната индустрия става все по-явен и ясен през последните години, а по всичко личи, че тенденцията ще се запази и дори засили през следващите години.

    Експерти, интервюирани наскоро от Financial Times, коментират, че 2018 ще остане в историята като най-силната за двигателите с вътрешно горене по отношение на техните продажби.

    Редица специалисти смятат, че от тук нататък, независимо дали глобалните продажби на чисто нови коли се засилят или не, ДВГ ще има все по-малко участие на пазара.

    В началото на миналата година се смяташе, че този пик на продажби на ДВГ ще бъде достигнат през 2022 година. Различни процеси от последните шест месеца обаче са ускорили случващото се драстично.

    Очаква се през 2019 година делът на автомобили, задвижвани от електрически двигател, да бъде четворно по-голям, отколкото през 2018 г. Така, ЕV-тата ще окупират над 1.5 процента от общия пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт