728 x 90

Nikola представи електрическия пикап Badger

Компанията Nikola представи електрическия пикап Badger, който е способен да преодолее с едно зареждане до 965 км. Създателите утвърждават, че това е "най-съвременният в света електрически товарен автомобил". Новият пикап ще се конкурира най-вече с Tesla Cybertruck, Rivian R1T, електрическия "Хамър" и бъдещия батериен Ford F-150. Габаритната дължина на Nikola Badger съставлява 5890 мм, широчината

Компанията Nikola представи електрическия пикап Badger, който е способен да преодолее с едно зареждане до 965 км. Създателите утвърждават, че това е "най-съвременният в света електрически товарен автомобил". Новият пикап ще се конкурира най-вече с Tesla Cybertruck, Rivian R1T, електрическия "Хамър" и бъдещия батериен Ford F-150.

Габаритната дължина на Nikola Badger съставлява 5890 мм, широчината е 2180 мм, височината – 1870 мм. За силовата установка информация няма, но от компанията отбелязват, че нейната пикова мощност е 906 к.с., а постоянната – 455 к.с. Въртящият момент е 1328 Нм.

Ускорението от 0 до 96 км/ч ще отнема 2,9 секунди. Задвижването е върху всички колела. На буксир всъдеходът може да вземе повече от 3600 кг.

Новият пикап засега е още концепт, но с вече обявени характеристики на серийна версия. Той е снабден с електрическа силова установка, както и с водородни горивни клетки.

Пълният заряд на батерията и резервоарът с водород позволяват да се преминат максимум 965 км. Само литиево-йонният акумулатор за 160 кВт/ч ще стигне за половината от тази дистанция.

Официалната презентация на Nikola Badger е предвидена за септември 2020 година. Електрическият пикап ще се предлага в два варианта: само с елмотор и в комбиниран вид с водородни елементи.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт