728 x 90

Вижте първия електромобил от Dacia в почти готов вид

Преди няколко месеца Dacia официално потвърди, че работи по първия си сериен електрически автомобил. Вече разполагаме със снимки, които показват въпросната машина в почти готов вид. Както е видно по камуфлажа, това е все още прототип, който не е готов да се качи на поточните линии. Все пак, дори и на този етап, можем да

Преди няколко месеца Dacia официално потвърди, че работи по първия си сериен електрически автомобил. Вече разполагаме със снимки, които показват въпросната машина в почти готов вид.

Както е видно по камуфлажа, това е все още прототип, който не е готов да се качи на поточните линии. Все пак, дори и на този етап, можем да видим финалната форма на колата, както и част от интериора.

Снимките потвърждават, че EV-то на румънците ще представлява ребрандирана и адаптирана за европейския пазар версия на EV-то за Китай City K-ZE.

Maлката машина с нулеви локални емисии може да се похвали с мощност от 44 к.с. и максимален пробег с едно зареждане от около 270 километра, но измерено по стария стандарт NEDC. Предварителните прогнози за Европа са от около 200 километра по WLTP. Максималната скорост на движение ще бъде 105 км/ч.

Можем да очакваме подобрена версия на този автомобил с логото на Dacia и по-висока цена от сегашните 61 800 юана, които се равняват на 8160 евро по сегашните обменни курсове. Очакванията са за цена от около 15 000 евро за европейския пазар.

Официалната информация засега е минимална, но става ясно, че серийният продукт ще се появи на пазара през 2021 или 2022 година. Проектът носи името Dacia Urban City Car.

Снимки: Atelierul de Detailing

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт