728 x 90

Работиш в Mercedes – караш електромобил

Очаква се елитният германски производител да направи електрическите автомобили задължителни за своите служители. Досега работещите в концерна Mercedes-Benz, които имат право на служебен автомобил, караха предимно дизелови, бензинови или plug-in хибридни модели. Сега ръководството на компанията иска да промени това и препоръчва на около 5000 свои служители да преминат към електрически автомобили. Някога E-класата беше

Очаква се елитният германски производител да направи електрическите автомобили задължителни за своите служители.

Досега работещите в концерна Mercedes-Benz, които имат право на служебен автомобил, караха предимно дизелови, бензинови или plug-in хибридни модели. Сега ръководството на компанията иска да промени това и препоръчва на около 5000 свои служители да преминат към електрически автомобили.

Някога E-класата беше един от най-популярните служебни автомобили в Германия, а също и в групата Daimler. Тази ера вече е приключила – поне в Mercedes. Всеки в компанията, който има право на служебен автомобил – а това са около 5000 служители – в бъдеще ще кара електрически модел.

Изданието Automobilwoche научи това първоначално от източници във фирмата. По-късно от Mercedes потвърдиха, че ще бъде извършен преход от „Electric first“ към „Electric only“. Все още не е известно колко време ще отнеме трансформацията. Все по-голям брой поръчани служебни автомобили обаче вероятно ще започват с абревиатурата EQ. В момента всеки трети служебен автомобил вече е електрически.

Може да се избира между осем електрически модела

Mercedes-Benz вече разполага в гамата си с шест леки автомобила с електрическо захранване от батерия: EQA, EQB, EQE и EQS плюс техните SUV производни. Налице са и вановете EQT и EQV. През лятото на 2023 г. Mercedes изтегли от гамата си електрическия пионер EQC, който беше представен през 2018 г. Името EQC обаче ще се появи отново най-късно до 2025 г.

Дотогава половината от продаваните автомобили вече би трябвало да са с електрическо задвижване. Mercedes вече отложи тази цел с една година. Хората от Щутгарт възнамеряват през 2030 г. да продават само електрически автомобили на всички възможни пазари. Дотогава EQE вероятно ще поеме една от най-важните роли сред служебните автомобили. Все още обаче не е ясно дали той ще може да стъпи изцяло в големите обувки на E-класата. В края на краищата базовата цена на седана с четири врати в Германия е 67 187 евро. Най-предпочитан като служебен вероятно ще е EQE 350 (виж фотогалерията), чиито цени в момента започват от 70 995 евро. Най-евтиният модел в цялата електрическа гама на Mercedes е EQA за най-малко 50 777 евро.


Снимки: Mercedes-Benz AG
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт