728 x 90

Skoda Octavia RS iV има 245 електрифицирани конски сили

Чешката марка Skoda представи онлайн най-новото попълнение в спортната си RS гама. Octavia RS iV става първият електрифициран RS автомобил на бранда в нейната история. Возилото ще се предлага както като голям лифтбек, така и като традиционно комби. Дизайнът може да се определи като традиционен за марката и нейните спортни представители. Задвижването е поверено на

Чешката марка Skoda представи онлайн най-новото попълнение в спортната си RS гама. Octavia RS iV става първият електрифициран RS автомобил на бранда в нейната история.

Возилото ще се предлага както като голям лифтбек, така и като традиционно комби. Дизайнът може да се определи като традиционен за марката и нейните спортни представители.

Задвижването е поверено на 1.4-литров турбо мотор, подпомаган от електромотор за системна мощност от 245 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Трансмисията е само една и е автоматична – 6-степенен автоматик с два съединителя. Предаването на мощността става само към предните колела, не се предвижда 4х4 система.

С едно зареждане на батериите автомобилът може да измине до 60 километра само на ток измерено по цикъла WLTP.

Octavia RS iV ще бъде най-скъпият и най-тежкият модел в гамата на новото поколение Octavia. Продажбите би трябвало да стартират преди началото на лятото.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт