728 x 90

Volvo работи по изненадващ ретро електромобил P1800

Догодина се навършват 60 години от лансирането на спортния Volvo P1800. Един модел, който остава в историята на марката като едно от най-красивите шведски купета. Нови шпионски снимки загатват, че Volvo може би готви изненада за своите фенове по случей юбилея на модела. Замаскиран прототип на P1800 беше заснет по време на тестове в Швеция.

Догодина се навършват 60 години от лансирането на спортния Volvo P1800. Един модел, който остава в историята на марката като едно от най-красивите шведски купета.

Нови шпионски снимки загатват, че Volvo може би готви изненада за своите фенове по случей юбилея на модела. Замаскиран прототип на P1800 беше заснет по време на тестове в Швеция.

Интересно е да се отбележи, че колата няма ауспуси, което ни насочва към изцяло електрическо задвижване. Освен това, арките на калниците са по-широки от стандартните, което пък ни навежда на мисълта, че отдолу се крие технология от вече съществуващ модел на фирмата.

По данни на чуждестранни медии, прототипът е собственост на хора, които са замесени в развойната дейност на Volvo и Polestar. Говори се за единичен спортен електрически автомобил с дизайн, базиран на P1800.

Снимки: InsideEVs

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт