728 x 90

Вижте как се поставя нов рекорд на Нюрбургринг (видео)

Ако случайно все още не сте разбрали, новият рекорд за най-бърза серийна кола на Нюрбургринг се държи от електрическа машина. Става дума за Nio EP9, който успя да завърти един тур по трасето за 6:45.90 минути, подобрявайки досегашния рекорд на Lamborghini Huracan Performante с около седем секунди. За да отбележи рекорда, а и да докаже

Ако случайно все още не сте разбрали, новият рекорд за най-бърза серийна кола на Нюрбургринг се държи от електрическа машина. Става дума за Nio EP9, който успя да завърти един тур по трасето за 6:45.90 минути, подобрявайки досегашния рекорд на Lamborghini Huracan Performante с около седем секунди.

За да отбележи рекорда, а и да докаже на всички, че той е реален, Nio разпространи видео от кабината на машината, където зад волана стои пилотът Петер Бумбрек. 

Ще припомним, че EP9 има четири електромотора и системна мощност от 1341 к.с., които изстрелват колата до 100 км/ч от покой за само 2.7 секунди. 

Освен това, специално разработена аеродинамика позволява влизането в завоите да става при доста висока скорост, както самото видео показва. Nio казва, че при 230 км/ч шофьорът може да изпита почти 2.5G странично ускорение.

EP9 държи също така рекорд за най-бърза автономна кола на пистата Circuit of the Americas (COTA), където една обиколка отне на машината 2:40.33 минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт