728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

NIO ET7 е луксозен електрически седан с пробег до 1000 км

Първоначално NIO ще предлага ЕТ7 с две различни батерии – 70 и 100 кВч, а в края на 2022 година се очаква и голяма 150 кВч батерия.

Китайската компания NIO показа четвъртия си електрически автомобил. По време на специално събитие, фирмата демонстрира флагманския си модел ET7, който вече може да бъде поръчан.

Машината определено е насочена директно към Tesla Model S и предлага доста по-модерен и изчистен дизайн, както и интериор с два големи екрана и по-минималистична визия.

Задвижването е поверено на двумоторна електрическа система с максимална мощност от 644 к.с. и 850 Нм. ЕТ7 използва постоянен магнит отпред и асинхронен двигател отзад. Тази комбинация е достатъчна за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на само 3.9 секунди.

По-важно тук изглежда използването на ново поколение батерии. Първоначално NIO ще предлага ЕТ7 с две различни батерии – 70 и 100 кВч, а в края на 2022 година се очаква и голяма 150 кВч батерия.

Както InsideEVs съобщава, най-малкият пакет ще осигурява пробег от 500 км с едно зареждане измерено по оптимистичния цикъл NEDC. Втората по големина батерия трябва да гарантира 700 км пробег, а флагманският пакет – до цели 1000 км между две зареждания.

Прочети още:
Вижте как BMW тества електрическия i7 на Полярния кръг

NIO обръща голямо внимание и на автономните технологии. ЕТ7 се оборудва с единадесет 8-MP камери, LiDAR и система, която NIO нарича Adam. По време на презентацията на модела беше обяснено, че той е на практика хардуерно подготвен за автономно шофиране и такова ще се предлага срещу месечен абонамент.

NIO планира да продава колата както по обикновения начин, така и под формата на дългосрочен наем. При втория метод клиентите ще плащат месечна такса, която ще е по-ниска от тази, ако купуват колата на лизинг. В края на периода обаче те няма да придобиват ЕТ7.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *