728 x 90

BMW M5 Competition всъщност е много по-мощен…

    За никого не е тайна, че автомобилните производители често дават информация за мощността на своите автомобили, която не отговаря на реалните цифри. Причините за това са много, но това не е темата на тази статия. Тук ще обърнем внимание на един драстичен случай, в който сериен автомобил е подценяван от създателите си. Става дума за

    За никого не е тайна, че автомобилните производители често дават информация за мощността на своите автомобили, която не отговаря на реалните цифри. Причините за това са много, но това не е темата на тази статия.

    Тук ще обърнем внимание на един драстичен случай, в който сериен автомобил е подценяван от създателите си. Става дума за BMW M5 Competition, който на хартия има 617 к.с. на коляновия вал.

    Американското издание Car and Driver закара екземпляр от модела на дино стенд. Там става ясно, че мощността е такава, но на колелата – след загубите от трансмисията и 4х4 предаването. 

    На практика, това означава, че тягата на коляновия вал е доста по-голяма. Колко точно – не може да се каже, но имайте предвид, че загубите от триене в силовото предаване са поне 10 процента.

    Припомняме, че M5 Competition се справя с ускорението от място до 100 км/ч за близо три секунди, а четвърт миля се изминава за 11 секунди.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт