728 x 90

Subaru иска да продава само електромобили от следващото десетилетие

    Subaru започва новата декада с много амбициозна цел. Само преди часове от компанията обявиха намеренията си да продават само електромобили от средата на 30-те години на 21-ви век. Още до настъпването на новото десетилетие Subaru иска да има минимум 40 процента продажби на автомобили с електрификация по един или друг начин. "Въпреки че използваме технологията

    Subaru започва новата декада с много амбициозна цел. Само преди часове от компанията обявиха намеренията си да продават само електромобили от средата на 30-те години на 21-ви век.

    Още до настъпването на новото десетилетие Subaru иска да има минимум 40 процента продажби на автомобили с електрификация по един или друг начин.

    "Въпреки че използваме технологията на Toyota, искаме да направим отличителни Subaru хибриди," коментира по време на брифинг главният директор Тетсуо Онуки. „Не става въпрос само за намаляване на емисиите на CO2. Трябва да подобрим допълнително безопасността на превозните средства и ефективността на нашето задвижване на всички колела."

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт