728 x 90

Първият електромобил с новите зелени номера в България е Subaru Solterra

На специално събитие, организирано преди дни от Отдел „Пътна полиция“, бяха представени новите регистрационни табели, предназначени за моторни превозни средства, задвижвани само с електрически двигател. Новите регистрационни номера се състоят от буквен код ЕА, пореден номер – четири цифрена комбинация на числата от 0 до 9 и серия – една или комбинация от две букви

На специално събитие, организирано преди дни от Отдел „Пътна полиция“, бяха представени новите регистрационни табели, предназначени за моторни превозни средства, задвижвани само с електрически двигател. Новите регистрационни номера се състоят от буквен код ЕА, пореден номер – четири цифрена комбинация на числата от 0 до 9 и серия – една или комбинация от две букви със зелен цвят на бял светлоотразителен фон.

Въвеждането на новите регистрационни табели съвпада и с първата регистрация на новия модел Subaru Solterra. Solterra, който беше представен на Автомобилен Салон София 2022, е първият автомобил на Subaru с нулеви емисии. Името Solterra съчетава две латински думи: Sol (Слънце) и Terra (Земя) – и изразява намерението на Subaru да продължи да се развива, като използва отговорно нови, алтернативни технологии.

Solterra е истински автомобил Subaru със своята Система за постоянно задвижване на всички колела (AWD). Задвижван е от два независими 80 kW електрически двигателя (по един на всяка ос), които осигуряват 160 kW мощност и 336 Nm въртящ момент. Батерията на Solterra има капацитет от 71,4 kW/h.

С нисък център на тежестта Solterra е истински SUV с достатъчен пътен просвет от 210 мм. Както другите SUV модели на Subaru, Solterra е оборудван с X-MODE система за управление на AWD и с новата функция Grip Control за изключително поведение при движение по неравни пътища.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *